Livets Utveckling

Vad är liv? Är människor, djur och växter liv? Är stenar liv?
Allting här på Jorden är inte levande och det är en stor skillnad mellan det levande och det som inte lever.
Allt som lever består av celler, Och cellerna behöver syre och energi och allt eftersom deras behov blir tillgodosedda så förökar dom sig och behöver "byggnadsmaterial".
Och orsaken till att vi har den mångfald av djur och växter som vi faktiskt har idag, beror på att cellerna, livet, alltid förökar sig.

Troligtvis så skapades Universum för 15 miljoner år sedan, men då var Jorden obeboelig till skillnad från idag.
Big Bang, den stora smällen, tros ha lett till uppkomsten av vårt solsystem och nästan 10 miljoner år senare så skapades solen och de andra planeterna ur det enorma gasmoln som Big Bang skapat.

I början så var Jorden ett glödande klot, men allt eftersom tiden gick så stelnade ytan till och blev en skorpa och det var vid den tiden omöjligt för liv att uppstå.
Temperaturen var högt över 100 grader och det fanns varken solljus eller syre. 
Livsmöjligheterna var lika med noll, då atmosfären bestod av vattenånga, koldioxid, metan, ammoniak och andra giftiga svavelångor.

Tiden gick, och så småningom så svalnade det på jorden och vattenångan kondenserades och blev regn, regnet bildade våra hav. Det regnade i flera miljoner år, och samtidigt så kunde solstrålar bryta igenom atmosfären. Solenergin tillsammans med vattnet bildade liv.

De första livet var bakterier, encelliga och utan cellkärna. Deras ämnesomsättning ledde till att de kunde föröka sig genom celldelning. Syre behövde de dock inte och livnärde sig på olika mineraler. 

Men de livsfarliga UV-strålarna som på den tiden inte blockerades av vår atmosfär, hotade bakterierna.
Där av finns det teorier om att livet kommer från en annan plats i universum, skickat till Jorden.
Dock, så stoppades de farliga UV-strålarna av vattnet, och bakterierna kunde leva i en skyddad miljö på havets botten eller i underjorden.

Efter en tid så spred sig bakterierna vidare, uppåt, och kunde anpassa sig till solljuset. De bildade klorofyll, och helt plötsligt fanns det fotosyntes.

(på grund av bristande ork så tar jag nu en kaffepaus för att få ny krafter)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0